ApiCocktail
Apicocktail-urile, realizate dupa retete originale Dr.ing. Cornelia Dostetan Abalaru, sunt amestecuri cremoase din produse apicole – adica din miere, polen crud, propolis, laptisor de matca, apilarnil, pastura in proportii bine studiate.
Apicoktail-urile au retete diferite, realizate in functie de destinatia lor: profilactica, nutritiva sau terapeutica.
De ce ApiCocktail?
Studii recente arata ca noi putem trai sanatos si ne putem prelungi durata de viata, atunci cand aprovizionarea cu enzime a organismului nostru este optima.
Posibilitatea organismului de a produce enzime scade cu inaintarea in varsta ducand astfel la dificultati de absortie a nutrientilor si, drept urmare, tesuturile se distrug iar sanatatea noastra devine precara. Enzimele sunt ingrediente active esentiale pentru majoritatea proceselor metabolice din organism.
Mai presus de toate, organele digestive, inima si sistemul imunitar pot functiona corect numai atunci cand sunt furnizate suficiente enzime prin alimentatie, mentinand astfel organismul sanatos si vital.
Mierea naturala, ingredientul de baza in Apicocktail, nu este doar un indulcitor ci este si un antibiotic natural, un prebiotic – influenteaza positiv flora intestinala, un antiinflamator si un antiviral natural, un antioxidant puternic si un sustinator de nadejde al sistemului imunitar.
Sa nu uitam ca mierea insasi contine enzime de digestie, ceea ce face ca digestia in stomac sa fie de scurta durata.
Toate substantele nutritive si terapeutice ale celorlate ingrediente din Apicocktail nu sunt astfel distruse de catre sucul gastric si ajung in scurt timp in circuitul sanguin ca mai apoi sa fie transportate in celulele corpului nostru.
Un alt ingredient foarte important in Apicocktail este polenul de albine.
Polenul de albine este considerat un super aliment deoarce contine toti nutrienti esentiali corpului uman.
Polenul furnizeaza peste 100 de enzime active. Aceste enzime ajuta organismul sa absoarba mai bine nutrientii din alimente si sa produca energia fizica si mentala de care avem nevoie intreaga zi. Fiind extrem de hranitor, polenul are capacitatea de a corecta intr-un mod natural si neobisnuit de eficient deficientele organismului.
Datorita ingredientelor sale valoroase, polenul este cel mai natural si in acelasi timp, cel mai ideal aliment ce poate fi consumat in orice moment si in orice perioada a vietii.
Propolisul este adaugat in Apicocktail deoarece propolisul este un amestec de diferiti compusi biologici activi, printre care cei mai importanti sunt fenolii si terpenele.
Fenolii si terpenele interactioneaza cu membrana lipidica a celulelor corpului nostru protejandu-le astfel de radicalii liberi, radicali liberi despre care stim ca sunt cauza stresului oxidativ al celulelor avand ca rezultat degenerarea si imbatranirea corpului.
Laptisorul de matca, hrana reginei albinelor, face parte din compozitia anumitor Apicocktail-uri deoarece este bogat in proteine si aminoacizi esentiali, carbohidrati, complexul vitaminelor B si oligoelemente.
Fiind un produs natural al stupului, poate preveni o serie de afectiuni si este recomandat ca si stimulent biologic cu actiune energetica si regeneratoare asupra organismului nostru.
Pastura este un produs natural, cu insusiri mai valoroase decat ale polenului datorita continutului mai mare in zaharuri simple, vitamina K, enzime si aminoacizi.
Aciditatea sporita a pasturii o face usor asimilabila de catre corpul nostru
Datorita continutului mare de acid lactic si a proprietatilor sale antibiotice, pastura poate fi pastrata timp indelungat, fara a se observa modificari majore, cantitative sau calitative ale acesteia.
Apilarnilul, datorita compozitiei simple si usor digerabila, este indicat persoanelor active si sportivilor.
Este un produs natural bogat in elemente nutritive – vitamine, enzime – si un tonic general atat pentru corpul fizic cat si pentru starea psihica.
Produsele apicole sunt considerate pe bună dreptate alimente vii!
Alimentele vii sunt alimente in starea lor naturală (neprocesate!), complete (contin toti aminoacizii pe care corpul nostru nu ii poate sintetiza) si care, consumate in cantitate mică, aduc un aport mare energetic.
De aceea, introducerea acestora in alimentatia noastra zilnică, aduce beneficii majorare sănătătii noastre corporale si mentale.